Så forskellige er de danske it-medier

Kender du forskellen på ComputerWorld, ITWatch, Version2, TechSavvy og IT Reload? Ellers få det hurtige overblik her, så du ved hvilket medie, der er relevant for dine PR-historier. 

Lad os starte med ITWatch, som gik i luften for to år siden. De er især gode til at skrive erhvervs- og personhistorier inden for it- og konsulentbranchen, som mere henvender sig til de mere kommercielle typer i it-branchen (såsom mig selv) end til it-nørder. Redaktør Jakob Skouboe har da også en lang fortid hos både Børsen og Berlingske Business. ITWatch

Gode gamle Computerworld (det første danske nummer udkom i 1981!) er blevet langt færre journalister end i sine velmagtsdage omkring dot.com boblen, men hænger stadig godt på og skriver både om erhverv og teknologi. I forhold til at være et it-medie har de sjovt nok skrevet forholdsvis meget om bitcoins og Tesla. For et par måneder siden analyserede jeg deres indhold ved at kigge på de seneste 30-40 artikler og blev forundret over, hvor mange der faktisk handlede om Microsoft. Computerworld dækker hele it-branchen men er måske mest relevant for CTO's og it-chefer. Og tak til Computerworld for at have fået flere personlige historier og anekdoter fra it-branchen, som gør det hele lidt mere appetitligt. Computerworld

Version2 er en del af Ingeniøren og går derfor lidt dybere ned i teknologien. Mediet er for de lidt mere tekniske typer med overskrifter såsom ”Microsoft gør fremskridt mod DNA-lager med exabyte-kapacitet” og ” CFCS: IoT og 5G åbner angrebsflader for hackere”. Version2 er altså stedet, hvis du er fascineret af teknologi, ved hvad du taler om og sikkert arbejder med det til hverdag. Lidt forenklet sagt kunne det være personer med en baggrund fra DTU, Datalogi og ITU. Version2

Og hvis du hellere vil læse om digitale start ups, iværksætteri a la Løvens Hule og co-workingspaces (kontorfællesskaber, red.), så er Tech Savvy og dets søstermedier lige i øjet. Her kan man for tiden læse, at ”Toke Kruse sælger sin amerikanske iværksætterdrøm”, ” Antallet af downloads eksploderede, da Reflectly var ’Dagens App’ hos Apple” og at ”Små co-workingspaces frygter, at ny gigant vil splitte startupmiljøet i Aalborg”. Tech Savvy

Og endelig er der IT Reload , som bestyres af den erfarne it-journalist Lars Bennetzen. Mediet hed tidligere Telekommunikation og skrev meget om netværk og teleselskaber, som i takt med liberaliseringen af telemarkedet og fremkomsten af nye netværksteknologier - og højt prissatte netværksvirksomheder - var ganske godt stof. I skrivende stund domineres overskrifterne af it-trendhistorier baseret på undersøgelser, samt enkelte erhvervshistorier såsom, at Plantronics og Polycom nu bliver til Poly - hvilket jeg som tidligere mangeårig PR-rådgiver for Plantronics personligt begræder, men det er en helt anden historie. IT Reload