Andreas er storforbruger af emojis på LinkedIn

Andreas_LinkedIn.JPG

Emojis vinder frem på LinkedIn. Men hvordan skal man bruge dem? Og har de en positiv effekt ❓⤵️⤵️

De spørgsmål har jeg stillet til emoji-storforbruger, Andreas Dirksen, som bruger LinkedIn som spydspids til at brande sig selv.

På kun 14 måneder er han gået fra 4.000 til 16.000 connections 💥🚀😀

Fremgangen skyldes nok ikke kun emojis men også, at han så beredvilligt deler sin viden om abonnementsforretninger.

Men emojis er et vigtigt element i at skabe energi i hans opslag:

Jeg får rigtigt meget respons på de opslag, jeg laver. Så jeg understøtter altid mine tekster med noget visuelt såsom emojis og billeder. Det skaber både variation, gør teksten let at læse, og jeg kan udtrykke mine følelser og begejstring overfor læserne 👏😀  De skal kunne mærke mennesket bag. Det er for kedeligt kun at bruge tekst, siger Andreas Dirksen.

Jeg er meget opmærksom på at tage billeder til begivenheder. Og jeg skriver tit tekst oven på billederne, så folk hurtigt kan se, hvad et indlæg drejer sig om.

Sådan bruger Andreas emojis

Man skal være bevidst om, hvorfor man bruger emojis, og man skal heller ikke overdrive det. Jeg forsøger at bruge det med måde.

Men det er ikke alle, der selv bryder sig om at bruge emojis, eller som har en målgruppe, der er klar til det.

Jeg er selv den blå kundetype, som godt vil se vækst og succes. Og det er også den type, jeg kommunikerer til. Så jeg bruger for eksempel raketter og pokaler og vækstkurver, der går opad 📈

Og jeg viser passion og begejstring med glade smileys, flammer og den slags. Det er ting, jeg selv bliver begejstret over. Og så bruger jeg funktionelle emojis såsom pile. Men det skal selvfølgelig heller ikke overdrives.

Til gengæld ville jeg aldrig lave lyserøde karameller eller noget. Det falder helt ved siden af 🙈 Brugen af emojis skal altid passe til mine budskaber.

Man skal kunne mærke personen bag

Andreas Dirksen har opbygget og solgt to abonnementsforretninger, rådgiver virksomheder i at få succes med deres abonnementsforretning, er investor i seks virksomheder og har netop udgivet en bog om, hvordan man skaber en succesfuld abonnementsforretning, som blev udsolgt på to dage.

Og han kunne snildt have råd til at få et bureau til at hjælpe sig. Men alligevel laver han alle indlæg, billeder og finder emojis selv.

Jeg synes, det er vigtigt at lave det hele selv, så folk kan mærke personen bag. Ellers bliver resultatet heller ikke lige så godt, siger han.

For er der noget, der er vigtigt, når man som ham arbejder med abonnementsforretninger, så er det at skabe relationer til kunder og følgere. Og det er han en sand mester til.

Og så er han begunstiget af, at mange i disse år rigtigt gerne vil skabe en succesfuld abonnementsforretning.

For nylig lancerede han en konkurrence ved hjælp af to posts på LinkedIn, hvor han selvfølgelig brugte mange emojis. De to posts gav hver 45.000 visninger og førte til 700 tilmeldinger. Og der var ikke en eneste negativ kommentar i kommentarfeltet til de to posts.

Selvom jeg er jyde, putter jeg ikke med tingene og fortæller gerne, at jeg har haft succes. Men vigtigst af alt vil jeg også rigtigt gerne hjælpe andre til at opnå succes med deres forretning. Det er det, der driver mig 🤩

🔹 Emojis anvendt i denne artikel er valgt og indsat af Andreas Dirksen 🔹


Lidt ”fakta” fra nettet om emojis:

  • Emoji er japansk og betyder billede-tegn og er blevet anvendt på mobiltelefoner i Japan siden 1997.

  • I 2010 begyndte emojis at slå igennem i resten af verden, fordi de blev en del af mange flere mobile styresystemer.

  • Styrken ved emojis er, at de udtrykker følelser og kan være nemme at forstå. De er derfor gode at bruge, når man vil bygge relationer til andre.

  • Ulempen er, at mennesker fra forskellige kulturer kan tolke emojis forskelligt og dermed føre til misforståelser.

  • Der kan også opstå tekniske fortolkningsproblemer, når modtageren skal læse afsenderens emojis på sin telefon.

  • Den første dokumenterede brug af en smiley ”:-)” menes at være sket allerede i 1982.

  • Forløberen for emojis er emoticons såsom Wingdings (1990), som blandt andet kunne bruges i tekstbehandlingsprogrammer. I Word hedder skrifttypen i dag Webdings - prøv selv at tjekke den ud!

Læs mere om emojis på https://en.wikipedia.org/wiki/Emoji eller emoticons på https://buffer.com/resources/7-reasons-use-emoticons-writing-social-media-according-science


Book et gratis inspirationsmøde

Hvis din virksomhed ønsker at blive mere synlig i markedet gennem systematisk og professionel kommunikation, så kontakt Mikkel Buhelt hos PressOffice.

Jeg har mange års erfaring i at rådgive og udføre kommunikation for it-virksomheder og konsulenthuse herunder lægge strategi og planer, skabe medieomtale, skrive testimonials, blogindlæg, nyhedsbreve, mailkampagner og web content, samt producere videoer.

Med min hjælp bliver der hurtigt og effektivt taget hånd om jeres markedskommunikation, så I på alle platforme bliver mere synlige og attraktive over for kunder, kandidater, samarbejdspartnere og investorer.